Ishrana i navike

29 oktobar  i 01. novembar 2024 – 18 h
Vebinar je namenjen vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima, direktorima, roditeljima, uopšte svima koje interesuje zdrava ishrana

Vebinar #1: Ishrana i navike I – Ishana u modernom svetu

Nepredvidivi rasporedi, ograničeno vreme i lako dostupna brza hrana samo su neke od stvari koje utiču na prehrambene navike i nivo energije ljudi. Iako loša ishrana nije vaša krivica, ona jeste vaša odgovornost i postoje konkretni koraci koje možete preuzeti za njeno poboljšanje.

Na ovom vebinaru, otkrićete kako savremen način života i industrijska obrada hrane utiču na vaše telo i odluke u vezi sa ishranom. Razumećete kako funkcioniše vaš metabolizam i šta vašem telu zaista treba. Pričaćemo o skrivenim problemima u ishrani, od uzgoja i proizvodnje hrane do marketinga i prodaje. Naučićete da prepoznate skrivene šećere, aditive i trans masti i donesete informisane odluke o namirnicama koje konzumirate.

Pored toga, istražićemo kako naše telo i hormoni utiču na naše izbore hrane i zašto ponekad donosimo odluke koje nisu u skladu sa našim zdravstvenim ciljevima. Na kraju, dobićete praktične savete za pripremu hrane i unapređenje ishrane, kako biste povećali energiju i vitalnost bez drastičnih promena života i nepotrebnih odricanja.

Ključne koristi:

  • Osnovno razumevanje biohemije i funkcionisanja metabolizma.
  • Uvid u proces uzgoja, proizvodnje i prodaje hrane.
  • Sposobnost prepoznavanja skrivenih zamki u ishrani.
  • Praktične strategije za poboljšanje unosa nutrijenata i unapređenje ishrane.
  • Veća energija i vitalnost.

Vebinar #2: Ishrana i navike 2 Psihologija ishrane

Da li ste nekada primetili da jedete i kada niste gladni? Kako ste se osećali u tom trenutku? Emocije, posebno stres, igraju ključnu ulogu u našim odlukama u ishrani. Za nezdravom hranom često posežemo kada smo tužni, dosadno nam je ili smo pod stresom.

Na ovom vebinaru, fokusiraćemo se na psihologiju ishrane i otkriti kako naše misli, emocije i navike utiču na naš odnos sa hranom. Naučićete da prepoznate okidače koji vode ka emocionalnom jedenju i ispričaću vam o strategijama za upravljanje stresom bez posezanja za nezdravom hranom.

Razotkrićemo “zamke” popularnih dijeta i restriktivnih režima ishrane koji često dovode do još većih problema, u vidu povećane žudnje za zabranjenom hranom i osećaja lišavanja.Umesto toga, istražićemo principe svesnog i intuitivnog jedenja, koji vam pomažu da osetite signale svog tela i uživate u hrani bez griže savesti, dok istovremeno gradite zdraviji odnos sa hranom.

Ključne koristi:

  • Razumevanje uticaja emocija na prehrambene navike.
  • Sposobnost prepoznavanja okidača za emocionalno jedenje.
  • Strategije za upravljanje stresom bez posezanja za hranom.
  • Veštine svesnog i intuitivnog jedenja.
  • Izgradnja zdravog odnosa sa hranom na dugoročne staze.

Cena vebinara pojedinačno je 1200 dinara

Cena paketa (oba vebinara)  je 2000 dinara

Za veći broj prijavljenih preko ustanove, možete ostvariti popust do 15%

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 29 oktobar. i 30. novembar 2024.23oktobar

Vebinari se održavaju od 18-20h.

Prijavi se na vebinar:

Cena:

  • oba vebinara RSD 2100,
  • cena pojedinacnog vebinara RSD 1200.
Upustvo za prijavu:
  1. Kliknite na tip prijave (pojedinačna ili prijava preko ustanove)
  2. Popunite prijavni formular
  3. Nakon par minuta stići će vam mejl sa podacima za uplatu
  4. Nakon što uplatite prijavu, pošaljite sliku uplatnice (ili screenshot ako plaćate online) na oc.kontiki@gmail.com
icon, play, video-1968245.jpg

Vebinar na klik!

U slučaju da niste u mogućnosti da pogledate vebinar ili želite da pogledate vebinar još jednom, kada kupite vebinar biće vam dostupan snimak (72h od momenta aktiviranja linka).

Najčešće postavljana pitanja:

Vebinar je namenjen: vaspitačima u predškolskim ustanovama, nastavnicima razredne nastave, nastavnicima predmetne nastave u osnovnim i srednjim školama, stručnim saradnicima, direktorima., roditeljima, svim građanima zainteresovanim za zdravu i pravilnu ishranu.

Za prisustvo na vebinaru dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata.

Vebinar se održava preko Zoom platforme.  U slučaju da niste u mogućnosti da pratite vebinar uživo ili želite da pogledate još jednom, nakon vebinara dobićete snimak vebinara koji je aktivan 72h od kada prvi put kliknete na vebinar (i možete 3x da kliknete na link).

Učesnici se i samostalno mogu organizovati u veće grupe i time ostvariti popust. 

Utisci učesnika prethodnog vebinara sa ovom temom:

"Ozbiljan vebinar, sa puno konkrektnih saveta, informacija, sleda koraka"

"Konkretni primeri za promenu ponašanja  navika u ishrani

"Veoma korisno. Došla sam do najnovijih informacija koje nisam znala ili obraćala pažnju."

"Jako informativan, edukativan pogotovo za nas pocetnike u ovoj oblasti ;)"

Dušan Aragonski

Diplomirani Biohemičar i Master ishrane i suplementacije. Višegodišnje iskustvo u individualnom radu sa ljudima na promenama njihove ishrane i navika..

Dušan Aragonski, rođen 1993. godine u Kragujevcu. Diplomirani biohemičar i master ishrane i suplementacije. Pet godina vodi svoju privatnu praksu gde sa klijentima radi u jedan na jedan okruženju kako bi unapredio ishranu i navike ljudi. Održao je brojna predavanja, vebinare i radionice namenjenih adolescentima i odraslima na temu navika u ishrani, pravilne suplementacije i poboljšanja zdravlja i performansi. Sarađivao je sa više vladinih i nevladinih organizacija na prevenciji gojaznosti među mlađom populacijom, kao i informisanju i edukaciji opšte populacije o ishrani i zdravlju. 

Realizovani vebinari:

Nije tvoja krivica, jeste tvoja odgovornost
Ishrana za doba anksioznosti – Veza stresa i hrane
Ishrana 21. Veka – Visoko prerađena hrana