Kreativna radionica u PyGame-u kroz korelaciju sa matematikom

Dobrodošli na vebinar koji je osmišljen da zadovolji potrebe kako početnika, tako i iskusnih nastavnika informatike u osnovnoj školi. Fokusirajući se na projekat “Moje Ime” u programu PyGame, ova radionica pruža vredne informacije o efikasnoj metodici rada sa učenicima.

Agenda:

  • Crtanje mape sa kockicama:
      • Ovaj segment omogućava svim nastavnicima, bez obzira na iskustvo, da steknu osnovno razumevanje očitavanja koordinata kroz kreativno stvaranje mape.
  • Upisivanje duži za slova:
      • Iskusni nastavnici mogu dodatno razviti svoje nastavne veštine, dok početnici dobijaju priliku da prate jednostavne korake uvođenja elemenata duži za oblikovanje slova.
  • Ispisivanje slova različitim bojama:
      • Ova sekcija podržava sve nastavnike u otkrivanju kako angažovati učenike koristeći umetnički izraz, dok istovremeno pruža smernice za rad s različitim nivoima sposobnosti.
  • Korišćenje milimetarskog papira za planiranje:
      • Bez obzira na iskustvo, svi nastavnici će dobiti dragocenu informaciju o tome kako koristiti milimetarski papir za precizno postavljanje elemenata mape, što je ključno za uspešno uvođenje koordinata.
  • Očitavanje i prebacivanje koordinata:
      • Ova faza nudi priliku za razmenu iskustava između iskusnih i početničkih nastavnika, pružajući im alate za efikasno očitavanje koordinata i prenošenje istih u programski kod.
  • Dobijanje iscrtanog imena na ekranu:
    • Bez obzira na nivo iskustva, svi će učitelji dobiti korisne smernice za primenu programskog koda i kreiranje zadovoljavajućeg rezultata na ekranu.

Ovaj vebinar je prilagođen kako bi podržao sve nastavnike u razvoju njihovih nastavnih veština, pružajući korisne informacije o metodici rada sa učenicima i postizanju ravnoteže između teorijskog i praktičnog dela nastave. Pridružite nam se kako bismo zajedno istraživali čuda matematike kroz programerski svet PyGame-a!

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 13. februar 2024.

Vebinar se održava od 18-20h.

Prijavi se na vebinar:

Cena vebinara: RSD 1050,00

Upustvo za prijavu:
  1. Kliknite na tip prijave (pojedinačna ili prijava preko ustanove)
  2. Popunite prijavni formular
  3. Nakon par minuta stići će vam mejl sa podacima za uplatu
  4. Nakon što uplatite prijavu, pošaljite sliku uplatnice (ili screenshot ako plaćate online) na oc.kontiki@gmail.com
icon, play, video-1968245.jpg

Vebinar na klik!

U slučaju da niste u mogućnosti da pogledate vebinar ili želite da pogledate vebinar još jednom, kada kupite vebinar biće vam dostupan snimak (72h od momenta aktiviranja linka).

Najčešće postavljana pitanja:

Vebinar je namenjen: nastavnicima koji su početnici u pogledu predavanja informatike u osnovnoj školi kao i iskusnim nastavnicima. Svako će dobiti korisne informacije u pogledu metodike rada sa učenicima, kako prevazići nedostatak pažnje i motivacije i kako napraviti ravnotežu između teorijskog i praktičnog dela.

Za prisustvo na vebinaru dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata.

Vebinar se održava preko Zoom platforme.  U slučaju da niste u mogućnosti da pratite vebinar uživo ili želite da pogledate još jednom, nakon vebinara dobićete snimak vebinara koji je aktivan 72h od kada prvi put kliknete na vebinar (i možete 3x da kliknete na link).

Učesnici se i samostalno mogu organizovati u veće grupe i time ostvariti popust. 

Upoznajte predavača:

Đura Pađan

Đura e iskusni predavač sa 21 godinom staža u nastavi. Trenutno radi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, na opštini Vračar. Posvećen je razvoju učenika u višim razredima osnovne škole, predajući predmete poput Tehničkog i informatičkog obrazovanja, Tehnike i tehnologije, i Informatike.

Đura se ističe i kao koordinator za elektronski dnevnik, aktivno doprinoseći implementaciji savremenih tehnologija u obrazovnom procesu. Njegova stručnost obuhvata predavanje na francuskom jeziku u bilingvalnom odeljenju, gde pokriva Tehničko i informatičko obrazovanje, kao i Informatiku.

Njegova posvećenost i entuzijazam čine ga dragocenim članom nastavnog tima OŠ “Vladislav Ribnikar”.