Дигиталне приче

Деца су све више окренута дигиталнојтехнологији већ од првих година живота. Како можемо да искористимо то у едукативне сврхе, можете сазнати у оквиру овог вебинара.

На вебинару чућете више о следећим темама:

 

  • Дигиталне приче користе савремене технологије да би се одређени садржаји обогатили и приближили деци различитим комбинацијама нарације, текста, музике, слика и анимације.
  • Применом дигиталних прича у васпитно образовном раду постиже се већа очигледност и могућност апстракције представљених садржаја, остварује се активно укључивање деце у целокупан процес и помера праг сазнајног процеса. Акценат се ставља на сам процес израде приче у току којег се развијају сараднички односи, партнерско и кооперативно учење.
  • Након обуке развићете вештине да осмислите и израдите дигиталну причу, како да укључите децу у тај процес и на који начин да је примените у свом раду. Знаћете да уређујете и анимирате слике, креирате позадину, обрађујете звук и да користите различите програме за те сврхе.
  • Ова обука је намењена васпитачима, учитељима, наставницима, односно свима који желе да савладају вештине креирања дигиталних садржаја у раду са децом.

Вебинар је намењен васпитачима.

Душица Кањевац

Душица Кањевац, по образовању мастер васпитач, запослена у ПУ“Нада Наумовић“ у Крагујевцу. Поседује богато искуство у раду са децом предшколског узраста. Своје кометенције усавршава у различитим областима, а једна од њих је јачање дигиталних компетенција. Израђује дигиталне приче за децу и са децом и примењује их у непосредном раду. Аутор и реализатор више радова на одобреним стручним скуповима васпитача, члан Удружења васпитача Србије, члан и ментор еколошког удружења ЦЕООР, координатор тима за екологију у установи. Више пута награђивана за дечије и лутка представе на дечијим драмским фестивалима.