ИОП 3 у пракси

Предавање вам пружа могућност да сазнате како да идентификујете даровиту децу и на које све начине им можете пружити адекватну подршку.

 

Како урадити ИОП-3? Како изгледа рад са таквом децом? Шта о томе мисле сами ученици, а шта њихови родитељи?

Агенда:

  • Уводне активности: 5 мин.
  • Карактеристике одељења: 10 мин.
  • Даровитост и врсте подршке: 30 мин.
  • Педагошки профил ученика: 20 мин.
  • ИОП 3 – садржај, евалуација 30 мин.
  • Уместо закључка – ИОП 3 из угла свих учесника – 30 мин.
  • После сваке теме ће се одвојити време за дискусију, питања и одговоре.

Вебинар је намењен васпитачима у предшколским установама, наставницима разредне и предметне наставе у основној и средњој школи, стручним сарадницима, директорима.

Вера Јовић

Вера Јовић, по занимању професор разредне наставе, запослена је у ОШ „Мирко Јовановић“ у Крагујевцу. Има 33 године богатог радног искуства. Била је Председник Скупштине Пријатеља деце Крагујевца, Секретар Дечјег савеза Крагујевца, Председник Скупштине ДУК-а; Секретар ДУК-а; Председник и један од оснивача Центра за развој и оснаживање деце ЈОВВ; Власник Школског центра „Пчелице“. Аутор је акредитованих семинара Игре у настави и Гугл диск у школи. Један је од аутора и организатора симпозијума Здрави стилови живота; Аутор онлајн предавања ИОП-3 у настави, у оквиру Зимских дана просветних радника. Излагала је на многим стручним скуповима на локалном и државном нивоу. Аутор је и организатор многих манифестација и пројеката за децу. Аутор је објављених радова који се налазе у Бази знања и другим електронским зборницима. Посебно се истиче у раду са даровитом децом и то у области математике и драмског стваралаштва, па су њени ученици више пута освајали прве награде на такмичењима из математике, а њене представе проглашаване победничким. Каже да је рад по ИОП-у 3 велика одговорност, али и задовољство. Свој позив сматра најлепшим и најодговорнијим.