(Autori vebinara: Vera Jović i Vijoleta Martać)

Pridružite nam se na vebinaru koji istražuje ulogu igara u razvoju i obrazovanju deteta. Tokom predavanja saznaćete o značaju igara, o prednostima koje one nude u nastavnom procesu i o tome kako mogu poslužiti kao motivacija za učenje. Takođe ćete imati priliku da vidite i dobijete primere vrsta igara koje se koriste u učionici.

Agenda vebinara:

  1. Uvodne aktivnosti (5 minuta)
  2. Trajanje igre (10 minuta)
  3. Prednosti igre u nastavnom procesu (30 minuta)
  4. Igra kao motivacija za učenje (20 minuta)
  5. Vrste igara i evaluacija (30 minuta)
  6. Primeri igara (30 minuta)

Biće vremena za diskusiju i pitanja nakon svake teme, ili svoja pitanja možete sačuvati za kraj. Ne propustite ovu priliku da produbite svoje razumevanje uloge igara u obrazovanju.

Vebinar je namenjen vaspitačima u predškolskim ustanovama, nastavnicima razredne i predmetne nastave u osnovnoj i srednjoj školi, stručnim saradnicima, direktorima.

Za prisustvo na vebinaru/odslučan snimak vebinara  dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata kao i materijal sa vebinara!

Vera Jović IOP 3 - u praksi; Igre u nastavi

Vera Jović

Vera Jović, rođena 1966. godine u Kragujevcu, po zanimanju profesor razredne nastave, zaposlena je u OŠ „Mirko Jovanović“ u Kragujevcu. Ima 33 godine bogatog radnog iskustva. Bila je Predsednik Skupštine Prijatelja dece Kragujevca, Sekretar Dečjeg saveza Kragujevca, Predsednik Skupštine DUK-a; Sekretar DUK-a; Predsednik i jedan od osnivača Centra za razvoj i osnaživanje dece JOVV; Vlasnik Školskog centra „Pčelice“.

Autor je akreditovanih seminara Igre u nastavi i Gugl disk u školi. Jedan je od autora i organizatora simpozijuma Zdravi stilovi života; Autor onlajn predavanja IOP-3 u nastavi, u okviru Zimskih dana prosvetnih radnika. Izlagala je na mnogim stručnim skupovima na lokalnom i državnom nivou. Autor je i organizator mnogih manifestacija i projekata za decu. Autor je objavljenih radova koji se nalaze u Bazi znanja i drugim elektronskim zbornicima.

Posebno se ističe u radu sa darovitom decom i to u oblasti matematike i dramskog stvaralaštva, pa su njeni učenici više puta osvajali prve nagrade na takmičenjima iz matematike, a njene predstave proglašavane pobedničkim. Kaže da je rad po IOP-u 3 velika odgovornost, ali i zadovoljstvo. Svoj poziv smatra najlepšim i najodgovornijim.