Unapređenje obrazovne prakse: putovanje kroz psihološke strategije nastave

Predstavljamo vam dva uzbudljiva vebinara koja će transformisati vaš pristup nastavi i unaprediti vaše profesionalne veštine.

Prvi vebinar, zakazan za 13. decembar 2023, fokusira se na ključne psihološke principe učenja, pamćenja i motivacije. Očekuje vas interaktivno putovanje kroz najnovija istraživanja u ovoj oblasti, s ciljem primene ovih principa u praksi, usklađenoj s najvišim standardima kvalitetne nastave.

A to nije kraj! Drugi vebinar, zakazan za 15. decembar 2023, posvećen je podršci nastavnicima u samovrednovanju. Ovaj vebinar pruža duboko razumevanje refleksivnosti i refleksivne prakse, ključnih za ostvarivanje efektivne i efikasne nastave, kao i vašeg profesionalnog razvoja.

Nadamo se da ćete se pridružiti ovom putovanju unapređenja obrazovne prakse i sticanja novih veština koje će vam ne samo proširiti horizonte, već i povećati vašu vrednost kao edukatora. Bez daljeg odlaganja, započnimo ovo putovanje zajedno!

Vebinar 1: “Organizovanje efikasne i efektivne nastave primenom psiholoških principa i strategija učenja”

Datum: 13. decembar 2023

Vebinar će ti pružiti mogućnost da se bolje upoznaš sa psihološkim principima učenja, pamćenja i motivacije, zasnovanim na najnovijim istraživanjima u ovoj oblasti. Učićemo o tome kako ovi principi mogu biti primenjeni u nastavnim situacijama u skladu sa standardima kvalitetne nastave i učenja.

Ali to nije sve! Ovaj vebinar će ti takođe pomoći da bolje razumeš psihološke fenomene i pojave koje se javljaju u interakciji nastavnik-učenik, kao i faktore koji utiču na motivaciju za školsko učenje. Saznaćeš kako ova saznanja mogu biti primenjena za unapređenje oblasti nastave i učenja, što će rezultirati efikasnijom i efektivnijom nastavom.

Vebinar je posebno osmišljen za unapređivanje kompetencija nastavnika i stručnih saradnika u organizovanju efikasnije i efektivnije nastave i učenja. Dakle, ne samo da ćeš dobiti nova znanja i veštine, već ćeš i povećati svoju vrednost kao nastavnik ili stručni saradnik.

Vebinar 2: “Podrška nastavnicima u samovrednovanju sopstvene prakse – nastavnik kao refleksivni praktičar”

Datum: 15. decembar 2023

Da li ste spremni da unapredite svoje podučavanje i dostignete viši nivo u svom radu? Uskoro će se održati vebinar koji je osmišljen da osnaži edukatore poput vas da postanu efikasniji i efektivniji u učionici. Tokom ovog vebinara, koji pruža detaljne informacije o refleksivnosti i refleksivnoj praksi, stičete dublje razumevanje ključnih principa i praksi koje pokreću efektivnu i efikasnu nastavu i profesionalni razvoj.

Prijavljivanjem za ovaj vebinar, moći ćete da:

  * Poboljšate svoje veštine rada u učionici tako što ćete proširiti svoja znanja o važnosti refleksivne prakse u kontekstu nastave.
  * Razvijete kvalitete refleksivnog praktičara, koji su neophodni za negovanje pozitivnog okruženja za učenje.
  * Proširite svoja znanja o strategijama primene refleksivnosti u učionici, što će vam pomoći da postanete efikasniji edukator.
  * Upoznate se sa primerima tehnika i metoda koje se koriste u školskoj praksi.

Specijalna ponuda!

Za one koji se odluče za oba vebinara, pripremili smo specijalnu ponudu: Paket oba vebinara za samo 1900 RSD! Ako se odlučite za pojedinačnu prijavu, cena jednog vebinara je 1100 RSD.

Ne propustite ovu priliku da se informišete, pripremite i postavite svoja pitanja stručnjacima iz oblasti. Čekamo vas! 

Cena vebinara:

Cena za oba vebinara je RSD 1900, dok je cena pojedinacnog vebinara RSD 1100.

Vebinar je namenjen: učiteljima, nastavnicima osnovnih i srednjih škola, stručnim saradnicima. 

Za prisustvo na vebinaru dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata (po vebinaru).

Vebinar se održava preko Zoom platforme.  U slučaju da niste u mogućnosti da pratite vebinar uživo ili želite da pogledate još jednom, nakon vebinara dobićete snimak vebinara koji je aktivan 72h od kada prvi put kliknete na vebinar (i možete 3x da kliknete na link).

Učesnici se i samostalno mogu organizovati u veće grupe i time ostvariti popust. 

Za prijavu većeg broja učesnika iz jedne ustanove, cene su sledeće:

 • 6 do 10 prijavljenih – 5% popusta na ukupan iznos
 • od 11 do 20 prijavljenih – 10% popusta na ukupan iznos
 • preko 20 učesnika iz ustanove – 15% popusta na ukupan iznos
icon, play, video-1968245.jpg

Vebinar na klik!

U slučaju da niste u mogućnosti da pogledate vebinar ili želite da pogledate vebinar još jednom, kada kupite vebinar biće vam dostupan snimak (72h od momenta aktiviranja linka).

Utisci učesnika prethodnog vebinara sa ovom temom:

Moj utisak je odličan, uživam slušajući i razmišljam o tome što čujem. Dobila sam korisne informacije i jasne smernice za realizaciju kvalitetne nastave.

Jasno objašnjenje principa učenja i njihova primena u nastavi.

Sistematičnost u izlaganju.
Upustva za promene uverenja stavova izgradnju samopozdanja i verovanja

Odlična tema i mnogo korisnih informacija. Najjači utisak mi je ostavilo objašnjenje o stereotipima i kako ih prevazići.

Dao mi je opšti uvid u jedan aspekt rada školskog psihologa.
Odlican je vebinar.

Smernice koje su upućene nastavnicima o autoritetu i načinima vođenja kvalitetnog časa.

Upoznajte predavača

Dušanka Ćirović

Dušanka Ćirović, u obrazovanju je preko 28 godina, radi u OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ i Školskoj upravi u Kragujevcu.

Koautor je i/ili realizator akreditovanih programa obuka, uključujući Školsko razvojno planiranje, Samovrednovanje, Motivacija i psihološki principi učenja, i Inkluzivno obrazovanje.

Učestvovala je kao realizator i/ili mentor u brojnim projektima u obrazovanju, uključujući podršku obrazovanju dece i učenika migranata/izbeglica, unapređivanje kvaliteta obrazovnog sistema, i unapređenje ravnopravnog pristupa i završavanja preduniverzitetskog obrazovanja.

Koautor je objavljenih knjiga, uključujući Priručnik “Školsko razvojno planiranje – put ka školi kakvu želimo” i Priručnik “Zbirka primera inkluzivne prakse”.