Mali umetnik – Napravi lutku sa mamom ili tatom

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 27.06.2023.

Vreme: Radionica počinje u 18h
Lokacija: OŠ "Milutin i Draginja Todorović",
Save Nemanjića 2, Kragujevac

Napravi lutku sa mamom ili tatom
-radionica za decu i roditelje-

Lutka je sastavni deo života od praistorije pa do danas i ona  predstavlјa izvor kreativnosti u kojem spava pregršt priča i otvoreni prozor ka novim mogućnostima. Lutka je vrlo važan instrument u radu sa decom, na svim uzrastima. Nešto sa čim odrastamo, što nam je blisko i što je oduvek pored nas. 

Pozitivne strane primene lutke u radu sa decom su  razvijanje kreativnosti i pamćenja, oslobađa stidlјivo dete, i deca su  angažovanija. Lutka kod dece  zadovolјava potrebu za pokretom,percepcijom sveta koji ga okružuje, razumevanjem pojava u prirodi i društvu, interakciju sa ostalim lutkarima , i potrebu za  pripovedanjem.

Lutkarstvo kao sinteza  umetnosti u sebi objedinjuje jedinstvo doživlјaja pokreta, likovnog, muzičkog, dramskog i plesnog izraza i nudi bezbrojne mogućnosti stvaralačkog i maštovitog izražavanja kako za decu, tako i za odrasle.

Prve lutkarske predstave su bile  namenjene odraslima, pa smo došli na ideju da Vas za kratko vratimo u detinjstvo, a pored toga da kvalitetno provedete vreme sa svojim detetom, na obostrano zadovolјstvo. Osmislili smo niz radionica, a tokom prve radionice pored kratkog upoznavanja sa vrstama lutaka pravićemo dvodimenzionalne lutke,a zatim ih na kreativan i edukativan način iskoristiti.

Cena pojedinačne radionice iznosi: RSD 1050
 

Ova radionica je namenjena mališanima uzrasta od 6 do 10 godina koji vole da se stvaraju i kreiraju  🌿🌸🌱🌼

🎁 Nakon radionice, mali umetnici će dobiti posebnu diplomu kojom se potvrđuje njihova radoznalost i uspešno urađeni radovi! 🌿🌸👨‍🔬

📍 Radionica  se održava u OŠ “Milutin i Draginja Todorović” u Kragujevcu. 🌱🏫

🚀 U narednom periodu očekuje vas još zanimljivih radionica iz serijala “Mali umetnik”. 🌱🔬👷‍♀️

Upoznajte voditelja radionice

Dragan Kolarević, rođen u Kragujevcu 7.4.1970. godine. Završio Učitelјski fakultet u Jagodini. Zaposlen u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“ u Kragujevcu.

Učesnik na lutkarskim, dramskim i ekološkim festivalima, organizator Srpsko – Ruskog festivala, organizator Fer plej igara, odgovoran za program povodom školske slave i Dana škole.
Za vreme bavlјenja lutkarstvom osvojene su i brojne nagrade za pokazana dostignuća i umenja u lutkarstvu, za tehnička rešenja koja su prikazana u predstavama, za zvučne efekte, vaspitnu poruku kao i za kreaciju lutaka.