Mali umetnik – Dobrodošli u svet grafike

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 03.07.2023.

Vreme: Radionica počinje u 18h
Lokacija: OŠ "Milutin i Draginja Todorović",
Save Nemanjića 2, Kragujevac

Dobro došli u svet grafike
Znate li  šta je to grafika i koliko je ona prisutna u svakodnevnom životu ? Kroz našu radionicu deca će imati priliku da se upoznaju sa grafikom i da se okušaju u ovoj likovnoj tehnici  na jedan kreativan, zabavan i deci pristupačan način.

Tok radionice:

1 Hajde da se upoznamao …

2 Upoznajmo grafiku – vrste grafike, pojmovi( matrica ,tiraž) i  gde je sve možemo videti

3 Predstavljam Vam  Monotipiju – uz malo alu folije, tempere, četkice na belom papiru veštim pokretima ruku crtež postaje  grafika  iz mašte)
Njeno veličanstvo Karton grafika –otkrićemo kako uz pomoć kartona, lepka, tempere, valjka i obične kašike  može da nastane pravo malo umetničko delo
4 Izrada grafike tehnikom po izboru deteta
5 Signature -potpis grafičkog lista
6 Izložba dečijih radova

– monotipija  je  tehnika kojom se dobija samo jedan otisak i svaki otisak urađen u ovoj tehnici ima vrednost  original)

– karton grafika je vrlo jednostavna tehnika. Matrica se izvodi lepljenja kartona na odlogu a za otiskivanje je potrebna grafička boja,valjak i grafička presa ili obična kašika.

Cena pojedinačne radionice iznosi: RSD 1050
 

Ova radionica je namenjena mališanima uzrasta od 6 do 10 godina koji vole da se stvaraju i kreiraju  🌿🌸🌱🌼

🎁 Nakon radionice, mali umetnici će dobiti posebnu diplomu kojom se potvrđuje njihova radoznalost i uspešno urađeni radovi! 🌿🌸👨‍🔬

📍 Radionica  se održava u OŠ “Milutin i Draginja Todorović” u Kragujevcu. 🌱🏫

🚀 U narednom periodu očekuje vas još zanimljivih radionica iz serijala “Mali umetnik”. 🌱🔬👷‍♀️

Upoznajte voditelja radionice

Aleksandra Jovanović master vaspitač sa 20 godina radnog staža sa decom predškolskog uzrasta stalno zaposlena u PU „ Cvetić“ Knić . .

Aktivni je saradnik i mentor u Udruženju građana „Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj”  iz Kragujevca. Bila je član žirija na VI Festivalu dečijih predstava na temu ekologije „Crveno, Pozor!(ište), Zeleno“.
U svom radu u vrtiću  se zalaže da se deca upoznaju sa raznim vrstama likovne umetnosti i nastoji da svi shvate da je  još važnije da decu  pustimo da sami budu umetnici.  Kroz likovne aktivnost kod deca razvija kognitivne, motoričke i  jezičkesposobnosti, maštu i kreativnost.  Pruža priliku da se deca igraju bojama, linijama različitim materijalima i sredstvima.
U svom radu vodi se tim da kroz umetnost deca razvijaju široki spektarveština koje ostavljaju trag na putu zvanom odrastanje..