Mali inženjer – postani inženjer i sačuvaj planetu!

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 22. maj 2023.

Vreme: Radionica počinje u 18h
Lokacija: OŠ "Milutin i Draginja Todorović",
Save Nemanjića 2, Kragujevac

Dragi roditelji,Pozivamo vas da se pridružite našoj radionici “Mali inženjer – postani inženjer i sačuvaj planetu” koju će održati naš predavač Jelena Nikolić u prostorijama osnovne škole Milutin i Draginja Todorović, 22. maja od 18h. Radionica je namenjena deci od 6 do 10 godina, a broj mesta je ograničen. 🌍👩‍🏫👨‍👧‍👦Da li vaša deca znaju ko su inženjeri i šta oni rade svakog dana? Imaju li možda želju da postanu inženjeri jednog dana? Uz našu radionicu, deca će imati priliku da nauče o ovoj važnoj profesiji i saznaju kako inženjeri mogu da pomognu u borbi protiv globalnog zagrevanja. 🔬🌡️Globalno zagrevanje je ozbiljan problem koji utiče na mnoge aspekte našeg života. Naša radionica će razmotriti uzroke ovog problema i kako ga sprečiti. Učićemo o energiji koju koristimo svakodnevno i o alternativnim izvorima energije koji su nam dostupni. 💡🔌Takođe, pričaćemo o solarnim panelima i vetrenjačama, kao primerima obnovljive energije koju možemo koristiti da sačuvamo planetu. Deca će imati priliku da urade jedan eksperiment i da na kreativan način prikažu ono što su naučila. 🌞💨🧪Prijavite svoje dete što pre i omogućite im priliku da postanu deo generacije inženjera koji će doprineti očuvanju našeg planeta. Titula “mali inženjer” čeka na njih na kraju radionice! 🌱🌎👨‍🔬

👣 TOK RADIONICE PO KORACIMA:

   1. Upoznavanje – ko sam ja i šta moje kolege rade? Ko su mali inženjeri i šta bi oni voleli da rade?
   2. Pričaćemo o globalnom zagrevanju i o tome kako utiče na nas.
   3. Pričaćemo o energiji oko – o onoj koju koristimo svakoga dana i o onoj koja je oko nas, a koju možemo da koristimo svakoga dana.
   4. Pričaćemo o solarnim panelima i o vetrenjačama.
   5. Uradićemo eksperiment.
   6. Na kraju će deca na kreativan način da prikažu šta su naučila i zaslužiće titulu malog inženjera 😊

Cena radionice: RSD 950

Ova radionica je namenjena deci 🧒👧 uzrasta od 6 do 10 godina, sa ciljem da ih nauči o inženjerskoj profesiji 🏭 i alternativnim izvorima energije 💡, kako bi postali deo generacije inženjera koji će doprineti očuvanju našeg planeta 🌍.

🎁 Nakon radionice, mali biolozi će dobiti posebnu diplomu kojom se potvrđuje njihova radoznalost i uspešno savladano znanje o čpodvodnom svetu! 🐠🐬👨‍🔬

📍 Radionica Mali biolog – Zavirimo u podvodni svet se održava u OŠ Milutin i Draginja Todorović, ulica Ssave Nemanjića 2 u Kragujevcu. 🌱🏫

🚀 Prvi serijal radioinica  “Mali naučnik” je ovom radionicom završen, ali uskoro kreće novi serijal radionica, gde vas očekuju radionice “Mali biolog”, “Mali botaničar” i “Mali fizičar”

Upoznajte predavača

Jelena Nikolić - doktorand u oblasti energetike i procesne tehnike. Osnovne i master studije je završila na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. Tokom studija, boravila je u Poljskoj i Nemačkoj.

Njen master rad je nagrađen Teslinom nagradom za najbolji studentski rad u oblasti energetike u Republici Srbiji. Sada piše doktorat sa temom “Energetsko planiranje klimatski neutralnih gradova” i veruje da se nalazimo u vremenu u kome je energetska tranzicija preko potrebna, a demokratizacija energetskog sektora neophodna. Radi kao istraživač i saradnik u nastavi.

Studenti su je nagradili nagradom za najboljeg saradnika u toku akademske 2020/21 godine. Ima više naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim stručnim časopisima. Član energetske zadruge Elektropionir.