Лековита моћ биљака

Све више се враћамо природи и њеним ефикасним начинима лечења и обогаћивања организма.

Кроз овај вебинар осим теоретског дела, научићете и како на лак и брз начин можете сами код куће направити тинктуре, масти, сапуне, мелеме,….

Вебинар је погодан за рад са децом у вртићима и за примену пројектне наставе у школама, обогаћен једносменски рад, међупредметно повезивање, развијање општих и међупредметних компетенција ученика.

На вебинару чућете више о следећим темама:

  • Природа лечи – предности и недостаци биљних лекова
  • Фармаколошки активни састојци биљака.
  • Припрема лековитих препарата у виду инфуза, декокта, мацерата, тинктура, масти, мелема итд
  • Биљке имуностимулатори (делују тако што подижу имунитет) и антисептици (спречавају раст и развој микроорганизама).
  • Обезбеђивање адекватних услова за самостално узгајање биљака имуностимулатора и антисептика у градским и сеоским срединама.
  • Детаљна анализа сакупљања и чувања истих.
  • Начин припремања препарата од биљака имуностимулатора и антисептика и њихова употреба.

Вебинар је намењен васпитачима у предшколским установама,  учитељима, наставницима основних и средњих школа, стручним сарадницима и свим заинтересованим за фитотерапију.

др Горица Ђелић

др Горица Ђелић - запослена на Природно-математичком факултету, Универзитета у Крагујевцу. Изводи наставу из групе ботаничких предмета (Систематика биљака, Лековите биљке и одрживо коришћење). Од 2004 активно учествује у реализацији бројних семинара за стручно усавршавање наставника, васпитача, стручних сарадника и директора као што су: Занимљива биологија- савремене методе и нови приступи; У Регионалном центру за таленте Крагујевац, из биологије као ментор је од 2008. године. Завршила је семинар: Унапређивање наставничких компетиција –семинар за наставнике и сараднике Биолошких и сродних факултета у Србији.