Na našem predstojećem vebinaru naučićete kako da koristite lutkarstvo da biste poboljšali aktivno učenje, poboljšali kreativnost i povećali kvalitet, interesovanje i efikasnost vaše nastave.

Lutkarstvo je moćno sredstvo za proučavanje psiholoških reakcija na životne situacije i za podršku razvoju ličnosti dece i učenika. Takođe može pomoći da se uspostavi novi nivo komunikacije i saradnje sa decom i učenicima, a pozitivno utiče na decu sa razvojnim i bihevioralnim izazovima.

Tokom vebinara naučićete o istoriji lutkarstva, različitim vrstama lutaka, načinu kreiranja lutkarskog scenarija i ekrana i ulozi scenografije, rekvizita i specijalnih efekata u lutkarstvu. Takođe ćete naučiti kako da kreirate i koristite lutke kao nastavno sredstvo i kako da uključite lutkarstvo u vannastavne aktivnosti.

Ne propustite ovu priliku da naučite kako lutkarstvo može transformisati vašu nastavu.

Na vebinaru ćete čuti više o:

🧸 Istorijski deo
🧸 Vrste lutaka
🧸 Lutkarski scenario
🧸 Lutkarski ekran
🧸 Scenografija
🧸 Rekviziti
🧸 Efekti
🧸 Lik lutke
🧸 Pravljenje lutke
🧸 Lutka kao nastavno sredstvo
🧸 Lutka u vannastavnim aktivnostima

Vebinar je namenjen nastavnicima razredne nastave, nastavnicima predmetne nastave – osnovna škola, nastavnicima u školi za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, nastavnicima opšteobrazovnih predmeta – u srednjoj umetničkoj školi (muzičke, baletske, likovne), nastavnicima stručnog predmeta u osnovnoj/srednjoj umetničkoj školi (muzičke, baletske, likovne), vaspitačima u predškolskoj ustanovi, stručnim saradnicima u predškolskoj ustanovi.

Za prisustvo na vebinaru/odslučan snimak vebinara  dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata kao i materijal sa vebinara!

Moguće je kupiti snimak ovog vebinara! I pogledati ga kad vama odgovara.

Kada kupite snimak vebinara:

  • link za gledanje vebinara će biti aktivan 72h od kada prvi put kliknete na link
  • možete 3x da kliknete na link
  • dobićete sertifikat o odgledanom vebinaru
  • dobićete materijale sa vebinara

Dragan Kolarević

Dragan Kolarević, rođen u Kragujevcu 7.4.1970. godine. Završio sam Učiteljski fakultet u Jagodini. Zaposlen u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“ u Kragujevcu.

Učesnik na lutkarskim, dramskim i ekološkim festivalima, organizator Srpsko – Ruskog festivala, organizator Fer plej igara, odgovoran za program povodom školske slave i Dana škole.

Za vreme bavljenja lutkarstvom osvojene su i brojne nagrade za pokazana dostignuća i umenja u lutkarstvu, za tehnička rešenja koja su prikazana u predstavama, za zvučne efekte, vaspitnu poruku kao i za kreaciju lutaka.