Učešće na ovom vebinaru pružiće vam jedinstvenu priliku da naučite iz iskustva iz prve ruke školskog tima koji već 20 godina uspešno sprovodi međunarodnu obrazovnu saradnju. Tim kragujevačke škole „Milutin i Draginja Todorović” vredno je radio na stvaranju i održavanju značajnih partnerstava sa školama širom sveta, a sada dele svoja saznanja i znanja sa vama kako bi pomogli drugim školama da započnu međunarodnu saradnju.

Tokom vebinara naučićete o pravnom okviru koji okružuje međunarodnu obrazovnu saradnju, kao io definiciji i fazama u uspostavljanju takvih partnerstava. Dobićete konkretne primere kako su međunarodnu saradnju realizovali u sopstvenoj školi, a podeliće i video snimak koji prikazuje njihova iskustva i dostignuća.

Cilj vebinara je da inspiriše i motiviše školske timove da iniciraju i olakšaju međunarodnu obrazovnu saradnju, kao i da pruže pomoć u pripremi i organizaciji ovakvih partnerstava. Pohađanjem ovog vebinara, dobićete dragocene uvide i resurse koji će vam pomoći da otvorite vrata međunarodne saradnje za vaše učenike i nastavnike. Bilo da tek počinjete sa međunarodnom saradnjom ili ste iskusan profesionalac koji želi da uči iz uspeha drugih, ovaj vebinar je dragocena prilika da proširite svoje znanje i veštine u ovoj važnoj oblasti.
Na vebinaru čućete više o sledećim temama:
 • Kako temu vidi Zakon
 • Definicija međunarodne prosvetne saradnje
 • Faze u uspostavljanju međunarodne prosvetne saradnje
 • Realizacija međunarodne prosvetne saradnje
 • Dobiti škole
 • Primeri iz škole „Milutin i Draginja Todorović“ Kragujevac, kroz prezentaciju i video zapis
 • Vebinar je namenjen nastavnicima razredne nastave u osnovnim školama, nastavnicima predmetne nastave u osnovnim i srednjim školama, stručnim saradnicima i direktorima.

  Za prisustvo na vebinaru/odslučan snimak vebinara  dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata kao i materijal sa vebinara!

  Moguće je kupiti snimak ovog vebinara! I pogledati ga kad vama odgovara.

  Kada kupite snimak vebinara:

  • link za gledanje vebinara će biti aktivan 72h od kada prvi put kliknete na link
  • možete 3x da kliknete na link
  • dobićete sertifikat o odgledanom vebinaru
  • dobićete materijale sa vebinara
  Dragan Pavlovic

  mr Dragan Pavlović

  mr Dragan Pavlović, magistar didaktičko-metodičkih nauka, direktor, OŠ „Milutin i Draginja Todorović“, Kragujevac

  Radio u nastavi 12 godina. Pedagoški rukovodilac škole odnosno direktor je od 2000. godine. Licencu za rad direktora stekao 2018.godine.

  Aktivni učesnik obrazovnih promena u Republici Srbiji. Inicijator i učesnik brojnih projekata od nacionalnog i lokalnog interesa. Recenzent priručnika i nastavnih sredstava za učenike mlađih razreda osnovne škole. Autor i koautor Spomenice škole.

  Jedan od autora i voditelja dva akreditovana programa za stručno usvaršavanje nastavnika, stručnih saradnika i direktora „Preduzetništvo – od ideje do realizacije“ i „Kako uspostaviti i realizovati međunarodnu prosvetnu saradnju?“. Realizovao više desetina obuka za direktore kandidate za sticanje licence.
  Ima objavljene stručne radove u zemlji i inostranstvu. Dobitnik lokalnih nagrada i priznanja.