Skip to content

Mogućnost nagrađivanja učenika i nastavnika kroz program međunarodne prosvetne saradnje

Učešće na ovom vebinaru pružiće vam jedinstvenu priliku da naučite iz iskustva iz prve ruke školskog tima koji već 20 godina uspešno sprovodi međunarodnu obrazovnu saradnju. Tim kragujevačke škole „Milutin i Draginja Todorović” vredno je radio na stvaranju i održavanju značajnih partnerstava sa školama širom sveta, a sada dele svoja saznanja i znanja sa vama kako bi pomogli drugim školama da započnu međunarodnu saradnju.

Tokom vebinara naučićete o pravnom okviru koji okružuje međunarodnu obrazovnu saradnju, kao io definiciji i fazama u uspostavljanju takvih partnerstava. Dobićete konkretne primere kako su međunarodnu saradnju realizovali u sopstvenoj školi, a podeliće i video snimak koji prikazuje njihova iskustva i dostignuća.

Cilj vebinara je da inspiriše i motiviše školske timove da iniciraju i olakšaju međunarodnu obrazovnu saradnju, kao i da pruže pomoć u pripremi i organizaciji ovakvih partnerstava. Pohađanjem ovog vebinara, dobićete dragocene uvide i resurse koji će vam pomoći da otvorite vrata međunarodne saradnje za vaše učenike i nastavnike. Bilo da tek počinjete sa međunarodnom saradnjom ili ste iskusan profesionalac koji želi da uči iz uspeha drugih, ovaj vebinar je dragocena prilika da proširite svoje znanje i veštine u ovoj važnoj oblasti.
Na vebinaru čućete više o sledećim temama:
 • Kako temu vidi Zakon
 • Definicija međunarodne prosvetne saradnje
 • Faze u uspostavljanju međunarodne prosvetne saradnje
 • Realizacija međunarodne prosvetne saradnje
 • Dobiti škole
 • Primeri iz škole „Milutin i Draginja Todorović“ Kragujevac, kroz prezentaciju i video zapis
 • Vebinar je namenjen nastavnicima razredne nastave u osnovnim školama, nastavnicima predmetne nastave u osnovnim i srednjim školama, stručnim saradnicima i direktorima.

  Za prisustvo na vebinaru/odslučan snimak vebinara  dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata kao i materijal sa vebinara!

  Moguće je kupiti snimak ovog vebinara! I pogledati ga kad vama odgovara.

  Kada kupite snimak vebinara:

  • link za gledanje vebinara će biti aktivan 72h od kada prvi put kliknete na link
  • možete 3x da kliknete na link
  • dobićete sertifikat o odgledanom vebinaru
  • dobićete materijale sa vebinara
  Dragan Pavlovic

  mr Dragan Pavlović

  mr Dragan Pavlović, magistar didaktičko-metodičkih nauka, direktor, OŠ „Milutin i Draginja Todorović“, Kragujevac

  Radio u nastavi 12 godina. Pedagoški rukovodilac škole odnosno direktor je od 2000. godine. Licencu za rad direktora stekao 2018.godine.

  Aktivni učesnik obrazovnih promena u Republici Srbiji. Inicijator i učesnik brojnih projekata od nacionalnog i lokalnog interesa. Recenzent priručnika i nastavnih sredstava za učenike mlađih razreda osnovne škole. Autor i koautor Spomenice škole.

  Jedan od autora i voditelja dva akreditovana programa za stručno usvaršavanje nastavnika, stručnih saradnika i direktora „Preduzetništvo – od ideje do realizacije“ i „Kako uspostaviti i realizovati međunarodnu prosvetnu saradnju?“. Realizovao više desetina obuka za direktore kandidate za sticanje licence.
  Ima objavljene stručne radove u zemlji i inostranstvu. Dobitnik lokalnih nagrada i priznanja.