Spremnost deteta za polazak u školu

Uvek je izazovno i pomalo zastrašujuće kada se dete priprema za polazak u školu. Kako možete biti sigurni da je dete spremno za ovaj važan korak? Koji su ključni faktori koji određuju spremnost deteta za polazak u školu?

Vebinar “Spremnost deteta za polazak u školu” pruža vam priliku da saznate odgovore na ova pitanja i da se bolje pripremite za ovu veliku prekretnicu u životu deteta. Predavanje će pokriti nekoliko ključnih oblasti, uključujući fizičku i motoričku zrelost, intelektualnu zrelost, govornu zrelost, socijalnu zrelost i emocionalnu zrelost.

Osim toga, razmotrićemo da li je polazak u školu zaista praznik ili stres i kako možete pomoći svom detetu da se prilagodi novoj sredini i novim zahtevima koje škola donosi. Na kraju, predstavićemo vam nekoliko praktičnih saveta za roditelje kako bi mogli da pomognu budućim prvacima da se lakše prilagode školskom životu.

Naš cilj je da vam pružimo sveobuhvatan pregled važnih faktora koje treba razmotriti kada se dete priprema za polazak u školu. Nadamo se da ćete se pridružiti našem vebinaru i da ćete saznati korisne informacije koje će vam pomoći da svoje dete pripremite na najbolji mogući način za ovaj veliki korak u njegovom životu.

Agenda:

      • Uvodne aktivnosti [5 min]
      • Spremnost deteta za polazak u školu [10 min]
      • Zrelost i aktivnosti koje podstiču razvoj deteta i njegovu spremnost za polazak u školu [45 min]
      • Polazak u školu praznik ili stres?! [15 min]
      • Adaptacija na školu [15 min]

Cena vebinara: RSD 1050,00

Za prijavu većeg broja učesnika iz jedne ustanove, cene su sledeće:
  • 6 do 10 prijavljenih – 5% popusta na ukupan iznos
  • od 11 do 20 prijavljenih – 10% popusta na ukupan iznos
  • preko 20 učesnika iz ustanove – 15% popusta na ukupan iznos
icon, play, video-1968245.jpg

Vebinar na klik!

U slučaju da niste u mogućnosti da pogledate vebinar ili želite da pogledate vebinar još jednom, kada kupite vebinar biće vam dostupan snimak (72h od momenta aktiviranja linka).

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 15. mart 2023.

Vebinar se održava od 18-20h.

Vebinar je namenjen: vaspitačima u predškolskim ustanovama, roditeljima, nastavnicima razredne nastave, stručnim saradnicima, direktorima. 

Za prisustvo na vebinaru dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata.

Vebinar se održava preko Zoom platforme.  U slučaju da niste u mogućnosti da pratite vebinar uživo ili želite da pogledate još jednom, nakon vebinara dobićete snimak vebinara koji je aktivan 72h od kada prvi put kliknete na vebinar (i možete 3x da kliknete na link).

Učesnici se i samostalno mogu organizovati u veće grupe i time ostvariti popust. 

Vera Jović IOP 3 - u praksi; Igre u nastavi

Vera Jović

Vera Jović, rođena 1966. godine u Kragujevcu, po zanimanju profesor razredne nastave, zaposlena je u OŠ „Mirko Jovanović“ u Kragujevcu. Ima 33 godine bogatog radnog iskustva.

Bila je Predsednik Skupštine Prijatelja dece Kragujevca, Sekretar Dečjeg saveza Kragujevca, Predsednik Skupštine DUK-a; Sekretar DUK-a; Predsednik i jedan od osnivača Centra za razvoj i osnaživanje dece JOVV; Vlasnik Školskog centra „Pčelice“.

Autor je akreditovanih seminara Igre u nastavi i Gugl disk u školi. Jedan je od autora i organizatora simpozijuma Zdravi stilovi života; Autor onlajn predavanja IOP-3 u nastavi, u okviru Zimskih dana prosvetnih radnika. Izlagala je na mnogim stručnim skupovima na lokalnom i državnom nivou. Autor je i organizator mnogih manifestacija i projekata za decu. Autor je objavljenih radova koji se nalaze u Bazi znanja i drugim elektronskim zbornicima. Posebno se ističe u radu sa darovitom decom i to u oblasti matematike i dramskog stvaralaštva, pa su njeni učenici više puta osvajali prve nagrade na takmičenjima iz matematike, a njene predstave proglašavane pobedničkim. Kaže da je rad po IOP-u 3 velika odgovornost, ali i zadovoljstvo.

Svoj poziv smatra najlepšim i najodgovornijim.