Mali inženjer 2 – “Snaga vode”

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 03. jul 2023.

Vreme: Radionica počinje u 18h
Lokacija: OŠ "Milutin i Draginja Todorović",
Save Nemanjića 2, Kragujevac

Pozivamo vas da se pridružite našoj neodoljivoj radionici “Mali inženjer – postani junak planete” koju će voditi naša sjajna predavačica, Jelena Nikolić, u prostorijama osnovne škole Milutin i Draginja Todorović, 3. jula od 18h. Radionica je namenjena deci uzrasta od 6 do 10 godina, a broj mesta je ograničen. 🌍👩‍🏫👨‍👧‍👦

Jeste li ikada razmišljali o tome da li vaša deca znaju šta je inženjer i čime se bave svakodnevno? Možda već gaje želju da postanu inženjeri jednog dana? Naša radionica pruža priliku deci da se upoznaju sa ovim uzbudljivim zanimanjem i saznaju kako inženjeri mogu da pomognu u borbi protiv globalnog zagrevanja. 🔬🌡️

💡🔌Naši mali inženjeri će imati priliku da nauče o potencijalnoj energiji i saznaće kako voda može biti iskorišćena kao resurs i obnovljivi izvor energije.

Plan aktivnosti:

  1. Upoznavanje i predstavljanje
  2. Razgovor o obnovljivim izvorima energije i zašto su nam važni. Već smo govorili o solarnoj energiji, a sada ćemo istražiti vodu. Takođe, objasnićemo šta je potencijalna energija i kako je možemo iskoristiti.
  3. Interaktivna radionica
  4. Bojanka o obnovljivim izvorima energije
  5. Svečana dodela diploma

🌞💨🧪

Prijavite svoje dete što pre i omogućite im priliku da postanu deo generacije inženjera koji će aktivno doprineti očuvanju naše predivne planete. Na kraju radionice ih očekuje titula “Mali inženjer”! 🌱🌎👨‍🔬

Cena radionice: RSD 950

Ova radionica je namenjena deci 🧒👧 uzrasta od 6 do 10 godina, sa ciljem da ih nauči o inženjerskoj profesiji 🏭 i alternativnim izvorima energije 💡, kako bi postali deo generacije inženjera koji će doprineti očuvanju našeg planeta 🌍.

🎁 Nakon radionice, mali inženjeri će dobiti posebnu diplomu kojom se potvrđuje njihova radoznalost i uspešno savladano znanje! 🐠🐬👨‍🔬

📍 Radionica se održava u OŠ Milutin i Draginja Todorović, ulica Ssave Nemanjića 2 u Kragujevcu. 🌱🏫

🚀 narednom periodu očekuje vas još zanimljivih radionica iz serijala “Mali naučnik”, uključujući “Mali biolog”, “Mali fizičar” i “Mali inženjer”! 🌱🔬👷‍♀️U toku je drugi ciklus, a planira se i treći, kao i reprize radionica iz prvog ciklusa, za one koji su ih propustili.

Upoznajte predavača

Jelena Nikolić - doktorand u oblasti energetike i procesne tehnike. Osnovne i master studije je završila na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. Tokom studija, boravila je u Poljskoj i Nemačkoj.

Njen master rad je nagrađen Teslinom nagradom za najbolji studentski rad u oblasti energetike u Republici Srbiji. Sada piše doktorat sa temom “Energetsko planiranje klimatski neutralnih gradova” i veruje da se nalazimo u vremenu u kome je energetska tranzicija preko potrebna, a demokratizacija energetskog sektora neophodna. Radi kao istraživač i saradnik u nastavi.

Studenti su je nagradili nagradom za najboljeg saradnika u toku akademske 2020/21 godine. Ima više naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim stručnim časopisima. Član energetske zadruge Elektropionir.