Preduzetništvo u školama

Da li ste edukator koji želi da unapredi preduzetnički duh među svojim učenicima i promoviše preduzetnički pristup u svojoj nastavi? Naš vebinar je dizajniran da uradi upravo to! Naučićete kako da mentorišete učenike preduzetnike u vašoj srednjoj školi i kako da implementirate koncept „učenja kroz rad“ u svojoj nastavi. Takođe ćete steći znanja i veštine koje će vam pomoći da podignete ukupan nivo preduzetničkog obrazovanja u vašoj školi.

Tokom vebinara pokrićemo niz tema uključujući uvod u učeničko preduzetništvo, savremeni poslovni svet, uticaj mentalnih slika na kreativno razmišljanje, značaj timskog rada u poslovnim operacijama i kreativne tehnike za razvoj kreativnog mišljenja kod učenika. Takođe ćete imati priliku da učestvujete u interaktivnim vežbama i aktivnostima koje će vam pomoći da primenite ono što ste naučili u svojoj nastavi.

Ne propustite ovu priliku da unapredite svoje profesionalne kapacitete i unapredite preduzetničko obrazovanje u vašoj srednjoj školi. Prijavite se za vebinar sada i naučite kako da promovišete preduzetnički pristup u svojoj nastavi.
Tema 1: Uvodno predstavljanje. Uvod u učeničko preduzetništvo. Rad na razumevanju razvoja modernog poslovanja i sticanje praktičnih znanja o poslovnom planiranju i izradi poslovnog plana.

Tema 2: Svet u promenama. Prezentacija koja približava učesnicima sliku o poslovnom svetu danas, sa isorijskim osvrtom na razvoj poslovanja. Učesnici se upoznaju s poslovnim svetom danas, šta su prioriteti i na čemu je fokus. Daje se detaljan opis preduzetništva i njegovog mesta u ekonomiji danas. Vrste preduzetništva i uticaj sektora malih i srednjih preduzeća na razvoj ekonomije. Učesnici prate predavanje realizatora putem elektronske prezentacije i podeljenih materijala.

Tema 3: Mentalne slike. Prikaz uticaja mentalnih slika (usađenih u svest pojedinaca kroz vaspitanje i obrazovanje) na kreativno razmišljanje. Realizatori daju prikaz uticaja mentalnih slika na naše delanje, šta su to mentalne slike i kako utiču na odlučivanje. Vežba „Građenje kuće“. Realizatori će ilustrovati značaj preduzetništva u obrazovanju kroz organizovanje vežbe „Građenje kuće“. Učesnici će aktivno učestvovati u vežbi, radeći individualno i u saradnji sa realizatorima donose zaključke.

Tema 4: Timski rad. Značaj timskog rada u poslovanju preduzeća. Kako se obrazuje dobar tim, kako se pravilno vrši podela aktivnosti i zaduženja, kako se razvija tolerancija u timu. Verbalna prezentacija učensicima na temu šta je to timski rad, kako se obrazuje tim, koliko je bitna tolerancija.

Tema 5: Kreativne tehnike. Pošto je neophodno razviti kreativnost u radu, učesnici se upoznaju sa tehnikama, koje učenicima mogu pomoći u tome. Učesnicima se daje prikaz nekih kreativnih tehnika, koje mogu da koriste u radu sa učenicima. Zatim učesnici rade dve kratke vežbe, namenjene takođe učenicima, kao pomoć u razvoju kreativnog mišljenja. Učesnici dobijaju informacije o najkorisnijim kreativnim tehnikama, koje im mogu značiti u radu sa učenicima. Rade individualno vežbu koju će kasnije učenici koristiti u radu.

Pitanja i utisci
calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 22. novembar 2023.

Vebinar se održava od 18-20h.

Prijavi se na vebinar:

Cena vebinara: RSD 1050,00

Upustvo za prijavu:
  1. Kliknite na tip prijave (pojedinačna ili prijava preko ustanove)
  2. Popunite prijavni formular
  3. Nakon par minuta stići će vam mejl sa podacima za uplatu
  4. Nakon što uplatite prijavu, pošaljite sliku uplatnice (ili screenshot ako plaćate online) na oc.kontiki@gmail.com
icon, play, video-1968245.jpg

Vebinar na klik!

U slučaju da niste u mogućnosti da pogledate vebinar ili želite da pogledate vebinar još jednom, kada kupite vebinar biće vam dostupan snimak (72h od momenta aktiviranja linka).

Najčešće postavljana pitanja:

Vebinar je namenjen:nastavnicima srednjih škola, upravama srednjih i škola.

Za prisustvo na vebinaru dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata.

Vebinar se održava preko Zoom platforme.  U slučaju da niste u mogućnosti da pratite vebinar uživo ili želite da pogledate još jednom, nakon vebinara dobićete snimak vebinara koji je aktivan 72h od kada prvi put kliknete na vebinar (i možete 3x da kliknete na link).

Učesnici se i samostalno mogu organizovati u veće grupe i time ostvariti popust. 

Utisci učesnika prethodnog vebinara sa ovom temom:

Precizan, konkretan i jasan, pre svega upotrebljiv.

Utisak su primeri koji pospešuju ideje i kreativnost za rešavanje problema.

Vebinar je koristan, iako više za srednje škole, ali su date neke osnove koje se mogu svugde primeniti.

Ozbiljan vebinar, opširan, detaljan

Upoznajte predavača:

Srdjan Mladenovic

Srđan Mladenović

Srđan Mladenović je diplomirani pravnik sa iskustvom u oblastima poslovnih veština, preduzetničkog obrazovanja, pravnih pitanja za pokretanje biznisa, izgradnje tima i timskog rada, kao i upravljanja projektnim ciklusom.

Trenutno radi kao Meet and Travel Leader u IKEA Norway. Ima veliko iskustvo u osmišljavanju i realizaciji projekata vezanih za programe edukacije o preduzetništvu u srednjim školama, projekte podrške zapošljavanju mladih, Roma i drugih ugroženih grupa.

Pored toga je i konsultant sa iskustvom u pružanju specijalističkih usluga vlasnicima/menadžerima MSP orijentisanih na inovacije i strategije rasta.