Mali botaničar

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 10.04.2023.

Vreme: Radionica počinje u 18h
Lokacija: OŠ "Milutin i Draginja Todorović",
Save Nemanjića 2, Kragujevac

Biljke su osnov života na planeti, a njihova raznolikost i značaj su neuporedivi. Iako postoji tri puta manje biljnih vrsta u odnosu na životinje, one su ključne za početak svakog lanca ishrane i proizvodnju kiseonika, neophodnog za disanje većine živih bića. Osim toga, biljke pružaju hranu i lekove za ljude, a način na koji se razmnožavaju i daju potomke je fascinantan.

Ako ste zainteresovani da saznate više o tome, imamo sjajnu vest za vas! Gorica Đelić organizuje radionicu pod nazivom “Mali botaničar – Čudesno rađanje biljaka”, koja će se održati 10. aprila 2023. godine. Na ovoj radionici, naučićete kako se od različitih delova biljke mogu stvoriti nove biljke, te kako listovi biljaka igraju važnu ulogu u procesu razmnožavanja. Gorica Đelić će sa vama podeliti svoje znanje i iskustvo, a zajedno ćete otkriti sve tajne ove fascinantne oblasti.

Za sve koji su radoznali o prirodi i žele da nauče nešto novo, ovo je odlična prilika da upoznaju čarobni svet biljaka. Prijavite se na radionicu “Mali botaničar – Čudesno rađanje biljaka” i započnite svoje putovanje kroz svet biljaka!

Cena radionice: RSD 950,00

Ova radionica je namenjena mališanima uzrasta od 6 do 10 godina koji vole da istražuju prirodu i otkrivaju čuda biljnog sveta! 🌿🌸🌱🌼

🎁 Nakon radionice, mali botaničari će dobiti posebnu diplomu kojom se potvrđuje njihova radoznalost i uspešno savladano znanje o čudesnom rađanju biljaka! 🌿🌸👨‍🔬

📍 Radionica Mali botaničar – Čudesno rađanje biljaka se održava u OŠ Milutin i Draginja Todorović u Kragujevcu. 🌱🏫

🚀 U narednom periodu očekuje vas još zanimljivih radionica iz serijala “Mali naučnik”, uključujući “Mali biolog”, “Mali fizičar” i “Mali inženjer”! 🌱🔬👷‍♀️

dr Gorica Đelić
Upoznajte predavača

dr Gorica Đelić je angažovana na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, gde izvodi nastavu iz grupe botaničkih predmeta, uključujući Sistematiku biljaka, Lekovite biljke i održivo korišćenje.

Tokom svoje karijere, dr Đelić je bila aktivno uključena u realizaciju brojnih seminara za stručno usavršavanje nastavnika, vaspitača, stručnih saradnika i direktora, uključujući “Zanimljivu biologiju – savremene metode i nove pristupe”.

Od 2008. godine, mentor je iz biologije u Regionalnom centru za talente Kragujevac. Dr Đelić je završila seminar “Unapređivanje nastavničkih kompetencija – seminar za nastavnike i saradnike Bioloških i srodnih fakulteta u Srbiji”, demonstrirajući svoj posvećenost stalnom usavršavanju i napredovanju u svom polju.