Mali fizičar 2 – Šta znam o elektricitetu, magnetizmu i gravitaciji

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 19.06.2023.

Vreme: Radionica počinje u 18h
Lokacija: OŠ "Milutin i Draginja Todorović",
Save Nemanjića 2, Kragujevac

Na ovoj radionici deca će imati priliku da se upoznaju sa eksperimentima koji će im omogućiti da fizičke zakone, pojave i procese upoznaju kroz sopstveno iskustvo. Kako je fizika poezija prirode i objašnjava svet koji nas okružuje, planirana je realizacija sledećih radionica:
Hajde da naučimo šta je to statički elektricitet;
Kako napraviti elektrometar;  
Od elektriciteta do struje;
Munje Bendžamina Franklina;
Baterija od limuna;
Polovi magneta i njihovo uzajamno delovanje; Dobijanje veštačkih magneta i magnetna indukcija; Uticaj temperature na magnet; Kako se pravi i čemu služi elektromagnet? Gravitacija za početnike.
Novi izazov je pred nama. Ogledi su birani po atraktivnosti ali i po očiglednosti. Takvi
eksperimenti uvek bude dečiju radoznalost i ubrzavaju njihov proces učenja kroz igru.Cilj je da deca steknu osnovna znanja o električnom, magnetnom i gravitacionom poljukroz rad u grupama.Tako će razvijati veštine rešavanja zadataka, vežbaće strpljenje i razmišljanje izvan okvira, upoznaće se sa naučnim radom (od pretpostavke do zaključka), povezivaće znanja kroz zanimljive oglede/ radionice i učiće da rade timski sa svojim vršnjacima.

Cena pojedinačne radionice iznosi: RSD 950
Možete se prijaviti i na više radionica, a u tom slučaju dobijate popust:
Dve radionice – RSD 1800
Tri radionice  – RSD 2550
Dok je paket od sve 4 radionice: RSD 3200 
Postoji i mogućnost dodatnog popusta ako roditelji prijave više dece.

Ova radionica je namenjena mališanima uzrasta od 6 do 10 godina koji vole da istražuju prirodu i otkrivaju čuda koje im fizika objašnjava 🌿🌸🌱🌼

🎁 Nakon radionice, mali fizičari će dobiti posebnu diplomu kojom se potvrđuje njihova radoznalost i uspešno savladano znanje o elektricitetu, megnetizmu i gravitaciji! 🌿🌸👨‍🔬

📍 Radionica Mali fizičar 2 – “Šta znam o elektricitetu, magnetizmu i gravitaciji” se održava u OŠ “Milutin i Draginja Todorović” u Kragujevcu. 🌱🏫

🚀 U narednom periodu očekuje vas još zanimljivih radionica iz serijala “Mali naučnik”, uključujući “Mali biolog”, “Mali fizičar” i “Mali inženjer”! 🌱🔬👷‍♀️U toku je drugi ciklus, a planira se i treći, kao i reprize radionica iz prvog ciklusa, za one koji su ih propustili.

Upoznajte voditelja radionice

Ana Marković - nastavnik fizike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, idejni tvorac i realizator projekata i aktivnosti vezanih za Festivala nauke i Park nauke u svojoj školi.

Dobitnik je mnogih priznanja za popularizaciju nauke od strane Centra za Promociju nauke. Dobitnik je nagrade, Najbolji edukator Srbije 2019 od strane Udruženja za podsticajno preduzetništvo Živojin Mišić.
Kao saradnik ZUOV-a, učestvovala je u akreditaciji i realizaciji raznih obuka.
Član radne grupe za izradu standarda postignuća za opšteobrazovne predmete za osnovnu i srednju školu.
Takođe, je član radne grupe za izradu plana i programa nastave i učenja fizike za treći i četvrti razred učenika sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju.
Od 2008. godine, mentor je iz biologije u Regionalnom centru za talente Kragujevac. Dr Đelić je završila seminar “Unapređivanje nastavničkih kompetencija – seminar za nastavnike i saradnike Bioloških i srodnih fakulteta u Srbiji”, demonstrirajući svoj posvećenost stalnom usavršavanju i napredovanju u svom polju.