IOP 3 u praksi

Predstojeći vebinar je fokusiran na važnu temu identifikacije i podrške darovitoj deci u učionici. Kao nastavnik, od suštinske je važnosti da prepoznate i podržite jedinstvene potrebe i sposobnosti darovitih učenika. Ovaj vebinar će vam pružiti znanja i veštine neophodne da to učinite efikasno.

Tokom vebinara ćemo se baviti raznim temama koje su ključne za razumevanje i podršku darovitoj deci.
Dnevni red vebinara uključuje:
    • Uvodne aktivnosti: Ovo će biti kratak pregled ciljeva vebinara i šta možete očekivati od sesije.
    • Karakteristike odeljenja: Razgovaraćemo o karakteristikama odeljenja koje je pogodno za darovitu decu i kako stvoriti okruženje koje je pogodno za njihovo učenje i razvoj.
    • Darovitost i vrste podrške: Ova tema će pokriti definiciju darovitosti i različite vrste podrške koje se mogu pružiti nadarenim učenicima, uključujući akademsku, emocionalnu i socijalnu podršku.
    • Pedagoški profil učenika: Razgovaraćemo o značaju stvaranja pedagoškog profila darovitih učenika, uključujući njihove snage, interesovanja i oblasti usavršavanja.
    • IOP 3 – sadržaj, evaluacija: Ova tema će pokriti proces izrade individualizovanog obrazovnog plana (IOP-3) za darovite učenike, uključujući sadržaj i evaluaciju plana.
    • Umesto zaključka – IOP 3 iz ugla svih učesnika: U ovom delu ćemo čuti iz različitih perspektiva uključujući učenike i roditelje o iskustvu rada sa IOP-3.
Nakon svake teme, biće vremena za diskusiju, pitanja i odgovore, osiguravajući da dobijete podršku koja vam je potrebna da razumete i primenite materijal obrađen na vebinaru. Vebinar je osmišljen tako da vam pruži sveobuhvatno razumevanje kako da identifikujete i podržite darovitu decu, i da vam pruži znanje i veštine neophodne za stvaranje pozitivnog i podsticajnog okruženja za učenje za ove učenike.

Ne propustite ovu priliku da unapredite svoje znanje i veštine u prepoznavanju i podršci darovitoj deci. Registrujte se sada i označite svoj kalendar za predstojeći vebinar!

Cena vebinara: RSD 1050,00

Za prijavu većeg broja učesnika iz jedne ustanove, cene su sledeće:
  • 6 do 10 prijavljenih – 5% popusta na ukupan iznos
  • od 11 do 20 prijavljenih – 10% popusta na ukupan iznos
  • preko 20 učesnika iz ustanove – 15% popusta na ukupan iznos
icon, play, video-1968245.jpg

Vebinar na klik!

U slučaju da niste u mogućnosti da pogledate vebinar ili želite da pogledate vebinar još jednom, kada kupite vebinar biće vam dostupan snimak (72h od momenta aktiviranja linka).

calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 13. februar 2023.

Vebinar se održava od 18-20h.

Vebinar je namenjen: vaspitačima u predškolskim ustanovama, nastavnicima razredne i predmetne nastave u osnovnoj i srednjoj školi; stručni saradnici, direktorima. 

Za prisustvo na vebinaru dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata.

Vebinar se održava preko Zoom platforme.  U slučaju da niste u mogućnosti da pratite vebinar uživo ili želite da pogledate još jednom, nakon vebinara dobićete snimak vebinara koji je aktivan 72h od kada prvi put kliknete na vebinar (i možete 3x da kliknete na link).

Učesnici se i samostalno mogu organizovati u veće grupe i time ostvariti popust. 

Vera Jović IOP 3 - u praksi; Igre u nastavi

Vera Jović

Vera Jović, rođena 1966. godine u Kragujevcu, po zanimanju profesor razredne nastave, zaposlena je u OŠ „Mirko Jovanović“ u Kragujevcu. Ima 33 godine bogatog radnog iskustva.

Bila je Predsednik Skupštine Prijatelja dece Kragujevca, Sekretar Dečjeg saveza Kragujevca, Predsednik Skupštine DUK-a; Sekretar DUK-a; Predsednik i jedan od osnivača Centra za razvoj i osnaživanje dece JOVV; Vlasnik Školskog centra „Pčelice“.

Autor je akreditovanih seminara Igre u nastavi i Gugl disk u školi. Jedan je od autora i organizatora simpozijuma Zdravi stilovi života; Autor onlajn predavanja IOP-3 u nastavi, u okviru Zimskih dana prosvetnih radnika. Izlagala je na mnogim stručnim skupovima na lokalnom i državnom nivou. Autor je i organizator mnogih manifestacija i projekata za decu. Autor je objavljenih radova koji se nalaze u Bazi znanja i drugim elektronskim zbornicima.

Posebno se ističe u radu sa darovitom decom i to u oblasti matematike i dramskog stvaralaštva, pa su njeni učenici više puta osvajali prve nagrade na takmičenjima iz matematike, a njene predstave proglašavane pobedničkim. Kaže da je rad po IOP-u 3 velika odgovornost, ali i zadovoljstvo. Svoj poziv smatra najlepšim i najodgovornijim.