Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hiperkinetski sindrom – specifični poremećaj pažnje i koncentracije

04.04 @ 18:00 - 20:00

Hiperkinetski sindrom ili ADHD sindrom, je poremećaj koga karakteriše neadekvatna pažnja, impulsivnost, preterana pokretljivost.

Zastupljeniji je kod dečaka nego kod devojčica. Zbog problema sa potrebm za kretanjem i pažnjom ova deca teško uče i zato imaju probleme u usvajanju akademskih znanja i veština.

Opšti cilj: Osposobljavanje vaspitača, učitelja, nastavnika i stručnih saradnika za prepoznavanje poremećaja u pažnji, ponašanju i učenju.

Uspostavljanje adekvatnog pristupa, čime će se omogućiti maksimalni razvoj potencijala deteta u procesu njegovog vaspitanja i obrazovanja.

Specifični ciljevi: Podizanje svesti o značaju razvoja adekvatnih odnosa: dete sa poremećajem u ponašanju – vaspitač/ učitelj – vršnjaci.

Sposobnost prepoznavanja svih simptoma poremećaja, njihovo manifestovanje i uticaj na celokupni dečiji razvoj, ponašanje i učenje. Formiranje adekvatnog pristupa u sklasu sa potencijalima deteta.

Sticanje saznanja o mogućnostima njihove korekcije. Doprinos razvoju adekvatne socijo- emocionalne komunikacije dece na relaciji dete – dete, dete – vaspitač/ učitelj u cilju smanjenja neadekvatnog i agresivnog ponašanja.

OPŠIRNIJE

Details

Date:
04.04
Time:
18:00 - 20:00