Karijerno vođenje: Pokreni – ostvari svoj cilj

Osnovni cilj vebinara je da vaspitači, nastavnici i stručni saradnici primene naučene strategije definisanja ciljeva i na taj način doprinesu sticanju znanja i veština učenika u izboru svog budućeg zanimanja.

Zašto je važno prepoznati lične želje i uskladiti ih sa raspoloživim znanjima i resursima? Na seminaru ćete naučiti da jasno razlikujete želje i ciljeve, a saznaćete i zašto je važno da strateški planirate svoje ciljeve.

Kroz razmenu iskustava i lične primere, predstavićemo vam modele za uspešno kreiranje ciljeva. Dobićete odgovor šta je SMART tehnika i u čemu se razlikuje od tehnike POKRENI. Vežbaćemo da pokrenemo stvaralačku energiju i da naučimo da programiramo ciljeve.

Agenda

  • Uvod: Želje i ciljevi
  • Programiranje ciljeva SMART i POKRENI tehnikom
  • Planiranje i tehnike za usmeravanje profesionalnog razvoja
  • Zadatak: Case study tehnika, primena metode „6 šešira“
calender, icon, pictogram-2389150.jpg

Datum: 02. april 2024.

Vebinar se održava od 18-20h.

Prijavi se na vebinar:

Cena vebinara: RSD 1050,00

Upustvo za prijavu:
  1. Kliknite na tip prijave (pojedinačna ili prijava preko ustanove)
  2. Popunite prijavni formular
  3. Nakon par minuta stići će vam mejl sa podacima za uplatu
  4. Nakon što uplatite prijavu, pošaljite sliku uplatnice (ili screenshot ako plaćate online) na oc.kontiki@gmail.com
icon, play, video-1968245.jpg

Vebinar na klik!

U slučaju da niste u mogućnosti da pogledate vebinar ili želite da pogledate vebinar još jednom, kada kupite vebinar biće vam dostupan snimak (72h od momenta aktiviranja linka).

Najčešće postavljana pitanja:

Vebinar je namenjen nastavnicima osnovnih i srednjih škola, vaspitačima u domovima učenika srednjih škola, stručnim saradnicima.

Za prisustvo na vebinaru dobijaju se potvrde za interno stručno usavršavanje od 4 sata.

Vebinar se održava preko Zoom platforme.  U slučaju da niste u mogućnosti da pratite vebinar uživo ili želite da pogledate još jednom, nakon vebinara dobićete snimak vebinara koji je aktivan 72h od kada prvi put kliknete na vebinar (i možete 3x da kliknete na link).

Učesnici se i samostalno mogu organizovati u veće grupe i time ostvariti popust. 

Upoznajte predavača:

Biljana Perović

Biljana Perović, diplomirani hemičar i master ishrane i suplementacije. Profesionalni koač i NLP master. Vaspitač u Domu učenika srednjih škola Kragujevac.

Svoje bogato iskustvo u radu sa učenicima  deli na stručnim skupovima – Konferencijama o vaspitnom radu u domovima učenika RS. Više puta je bila predavač i izlagač, autor i koautor stručnih radova koji su objavljeni u Zborniku radova o vaspitnom radu u domovima učenika RS. 

Pokretač je i koordinator mnogih sekcija i komisija u Domu, a posebno ističe rad Nutricionističkog  i Debatnog kluba. U saradnji sa kolegama organizuje tematske zabavne večeri, edukativne tribine i predavanja, na kojima često gostuju stručnjaci u svojim oblastima. 

Autor/ koator i realizator je dva akreditovana programa od strane ZUOV-a: „Usvajanje veština medijacije u cilju osnaživanja učenika za sprečavanje i rešavanje sukoba, kroz vaspitni rad vaspitača, nastavnika i stručnih saradnika“ i„Usvajanje veština u programiranju ciljeva za osnaživanje učenika u izboru buduće profesije kroz vaspitni rad vaspitača, nastavnika i stručnih saradnika“.

Završila je osnovnu obuku za medijatora, kao i dve specijalizovane obuke iz oblasti medijacije.

Ivanka Krajišnik

Ivanka Krajišnik, po zvanju profesor srpskog jezika i književnosti, po zanimanju vaspitač u Domu učenika srednjih škola Kragujevac.

Sa učenicima srednjoškolskog uzrasta radi već više od 20 godina.

Veruje u obrazovanje i samousavršavanje i smatra da je koncept celoživotnog učenja od presudne važnosti za sve koji rade sa mladima.

Aktivno učestvuje na  Konferencijama o vaspitnom radu u Domovima učenika srednjih škola RS, gde svoj rad predstavlja kroz predavanja, prezentacije i postere. 

Završila je osnovnu obuku za medijatora, kao i dve specijalizovane obukeiz oblasti medijacije.

Autor/ koator i realizator je dva akreditovana programa od strane ZUOV-a: „Usvajanje veština medijacije u cilju osnaživanja učenika za sprečavanje i rešavanje sukoba, kroz vaspitni rad vaspitača, nastavnika i stručnih saradnika“ i„Usvajanje veština u programiranju ciljeva za osnaživanje učenika u izboru buduće profesije kroz vaspitni rad vaspitača, nastavnika i stručnih saradnika“.